Cum se mănâncă pizza: Cu mâna sau cu furculița?

Cum se mănâncă pizza: Cu mâna sau cu furculița?

Tu care crezi că este modul corect pentru a mânca o pizza: cu mâna sau cu furculita? Putem vorbi despre anumite reguli de etichetă, chiar și atunci când te bucuri de un astfel de preparat? Iată care sunt cele mai importante informații de care să ții cont, în acest sens:

Când poți ține în mână felia de pizza?

Dacă pizza pe care o servești este descrisă de o crustă fermă, ce poate susține fără probleme consistența toppingurilor de pe suprafața sa, te poți folosi de mâini pentru a o servi.

În cazul în care simți sau observi că greutatea toppingurilor pare să copleșească fragilitatea crustei sortimentului respectiv, îți recomandăm să utilizezi cuțitul și furculița. Acest sfat te ajută să te bucuri de întregul complex de arome și texturi, prezent la fiecare înghițitură de pizza.

Când ai putea îndoi o felie de pizza?

Dacă ai în față o pizza cu o crustă subțire sau fragedă, poți utiliza mâinile pentru a o servi, îndoind cu grijă feliile pe care le iei din cutie. Maniera corecta în care poți îndoi o felie de pizza este următoarea: îndoaie felia de pizza longitudinal, ca și cum ai închide o carte.

Astfel, ai un control mult mai bun asupra toppingurilor de pe suprafața acesteia, fiind și mult mai simplu de servit. Dacă servești o pizza într-un spațiu ce nu îți permite să stai la masă, atunci când mănânci, această tehnică este cea pe care vrei să o stăpânești, astfel încât să nu te murdărești.

Chiar dacă te murdărești pe mâini, acest aspect nu trebuie să reprezinte un motiv pentru a renunța la modul manual de servire, dacă ție îți este mai ușor așa. Există suficient de multe soluții pentru igienizarea mâinilor, după ce ai terminat de mâncat, indiferent de locul în care te afli.

Când poți utiliza cuțitul și furculița pentru pizza?

Poți utiliza cuțitul și furculița, atunci când vrei să faci o impresie bună față de manierele pe care le ai, în cadrul unui eveniment formal. Faptul că te pliezi pe standardele acelei întâlniri reprezintă o dovadă de respect și va fi apreciată ca atare.

Chiar și dacă iei masa la o pizzerie, poți utiliza cuțitul și furculița, mai ales pentru a mânca porțiunile mai moi de crustă, localizate de obicei în centrul sortimentului de pizza respectiv.

Atunci când ajungi la părțile mai ferme ale crustei, poți renunța la tacâmuri, pentru a te bucura de pizza ta direct din mână. Așadar, nu te oprește nimeni să utilizezi fără probleme ambele variante în timpul aceleiași mese, în funcție de cum îți este ție mai ușor.

În concluzie

Așadar, nu putem vorbi despre reguli de etichetă specifice pentru pizza, adică altele decât cele pe care oricum le-am respecta, în cazul unei întâlniri oficiale.

Cât despre utilizarea a tacâmurilor într-un cadru mai relaxat, cuțitul și furculița sunt utile atunci când crusta sortimentului de pizza ales pare să nu susțină cu fermitate îmbinarea toppingurilor de pe suprafața sa.

Dacă primești o pizza cu o crustă fermă, ce suportă fără probleme întregul mix de ingrediente pe care l-ai selectat, poți servi cu mâna felie după felie, fără a mai fi necesară îndoirea acestora.