Cele mai populare mâncăruri din întreaga lume

Cele mai populare mâncăruri din întreaga lume

Sursă foto: Top view different popular dishes

 

Fiecare cultură are propriile rețele culinare care sunt îndrăgite atât de persoanele natale, dar și de alte civilizații. Cu toate acestea, există câteva mâncăruri foarte populare în întreaga lume, ce sparg barierele delicateselor locale și sunt preluate de toate marile bucătării.

Dacă vrei să descoperi care sunt cele mai populare rețele de mâncare pe care le vei întâlni în fiecare colțișor al lumii, atunci consultă rândurile următoare!

Ciocolata

Ciocolata este originară din Mexic și poate fi întâlnită în orice țară. Există numeroase firme în toată lumea care fabrică diferite tipuri de ciocolată: de la cea clasică, la varii modele și arome: cu alune, cu iaurt, mousse, tiramisu, ciocolată albă, cu biscuiți, etc.

Ciocolată a fost inventată în Mexic, încă de pe vremea Mayașilor, aceasta fiind consumată sub formă lichidă. Există chiar și un film făcut despre originea ciocolatei, creat de Lasse Hallström. Datorită diversității de arome, ciocolata este pentru toate gusturile! De aceea îți va fi foarte greu să găsești pe cineva care nu cunoaște acest gust atât de cunoscut și aparte.

Pizza

Deși provenită din Italia, pizza este o delicatesă în toate țările! Unele bucătării au păstrat rețeta tradițională italienească, pe când alții au adaptat rețeta la produsele, ingredientele și ideile proprii. Numeroase sortimente de pizza au existat de mii de ani, chiar dacă oamenii nu cunoșteau termenul pe care-l folosim noi astăzi.

Pizza s-a răspândit în foarte multe locuri deoarece italienii au călătorit mult, oferind persoanelor locale gustul delicios al acestei rețete. Printre cele mai cunoscute sortimente de pizza este cea napolitană, fiind formată dintr-un blat gros și pufos. Cu toate acestea, asemeni ciocolatei, pizza vine în diferite forme, rețete și ingrediente: cu ton, cu salam, Quattro Formaggi, Capricciosa, Diavola, Quattro Stagioni, Margherita, etc., așa că sigur există și tu ai o combinație favorită de ingrediente pentru pizza!

Burgerul

Sigur ai încercat cel puțin o dată un meniu fast-food format dintr-un: hamburger, cheeseburger, burger BBQ, veggie burger, etc., alături de o porți de cartofi prăjiți și un suc răcoritor.

De origine americană, burgerul s-a extins în fiecare colțișor al lumii, putând fi întâlnit atât la rulotele stradale, dar și în restaurantele de lux. Ingredientele pentru un hamburger clasic înseamnă carne de vită, două chifle, felii de roșie, salată verde, castravete murat și sosuri.

Pastele

Un alt sortiment de mâncare italienesc, pastele sunt consumate în fiecare continent al lumii. Sunt prezente în numeroase forme și arome și pot și servite alături de un pahar de vin binemeritat, după o zi plină de activități. Există paste ideale pentru orice dietă, chiar și pentru regimurile de slăbit - fiind o rețetă specială, sau pentru o zi de cheat day.

Sunt persoane ce preferă să mănânce pastele drept fel principal, pe când altele drept garnitură. Există paste lungi: spaghete, macaroane, vermicelli, bucatini, scurte: penne, fusilli, farfalle, gnocchi, cannelloni și chiar paste umplute: ravioli, mezzelune, agnolotti sau cappellacci.