Cele mai gustoase feluri de mâncare din întreaga lume

Cele mai gustoase feluri de mâncare din întreaga lume

S-ar putea să nu avem niciodată ocazia de a călători în toate țările lumii, dar o modalitate excelentă de a experimenta cel puțin o mică fărâmă dintr-o cultură este să guști mâncărurile sale distinctive.

Iată o selecție de mâncăruri populare, pe care poate că nu le cunoști, dar îți dorești să le încerci. Lasă-ți papilele gustative să plece într-o aventură culinară pe tot globul!

  1. Paste Cacio e Pepe, Italia

Italia este renumită pentru gastronomia sa excelentă, pizza și pastele fiind cele mai cunoscute și îndrăgite feluri de mâncare asociate cu aceasta.

Există nenumărate rețete divine de paste italiene, dar aceasta în particular se diferențiază prin simplitate și o savoare incomparabilă. Denumirea se traduce prin “brânză și piper”, și, așa cum sugerează și numele, sunt folosite doar câteva ingrediente de bază: piper negru, brânză, paste și unt. Vei găsi anumite versiuni făcute fie cu spaghete, linguine sau pici, care sunt paste scurte și groase, și există, de asemenea, opțiuni variate cu privire la tipul de brânză pe care poți să-l folosești - de obicei este fie parmezan, fie pecorino romano.

  1. Som Tom, Asia de Sud-Est

O salată picantă și crocantă, reprezentativă pentru bucătăria Asiei de Sud-Est, este preparată cu papaya verde necoaptă mărunțită și alte fructe și legume locale, turnate într-un dressing delicios dulce-acrișor de zahăr de palmier, ardei iute și suc de lămâie. Acest fel de mâncare este originar din Laos, însă este consumat și în Vietnam, Cambodgia și Thailanda.

  1. Masala Dosa, India

Consumată în mai multe părți ale Asiei la micul dejun, prânz sau cină, dosa este o clătită fermentată făcută din aluat de orez și linte neagră, care se bucură de o istorie de peste 2.000 de ani. Masala dosa este o variantă ce conține o umplutură delicioasă de cartofi fierți, ceapă prăjită și condimente. Servit adesea cu chutney de nucă de cocos și roșii, acesta este una dintre cele mai populare și gustoase feluri de mâncare din India de Sud.

  1. Tagine, Maroc

O tocană dulce și caldă gătită lent, servită chiar din oala de teracotă în care este gătită (și de la care își ia și numele), Tajine a fost un element de bază al bucătăriei marocane de secole. Pentru această masă delicioasă, se amestecă legume sau fructe cu carnea și mirodenii gustoase: turmeric, scorțișoară, șofran, ghimbir și chimen. Inițial Tanjine a fost un un fel de mâncare berber, dar a adunat de-a lungul timpului influențe arabe, otomane, maure și franceze.

  1. Pizza Margherita, Italia

Dacă există vreun un produs alimentar care să nu aibă nevoie de prezentare, atunci aceasta ar fi pizza. Una dintre cele mai cunoscute rețete de pizza este Margherita, preparată cu doar trei ingrediente: sos de roșii, mozzarella și busuioc, care desemnează și culorile drapelului național.

Dacă vrei să te răsfeți cu un adevărat festin italian, meniul nostru cuprinde sortimente alese de pizza, pentru toate gusturile! Dacă ți-am făcut poftă și vrei să simți savoarea inegalabilă a unei rețete clasice, care a trecut testul timpului, comandă o Pizza Margherita autentică, preparată după rețeta originală!