Ce vinuri poți servi în funcție de pizza?

Ce vinuri poți servi în funcție de pizza?

Sursă foto:

https://www.freepik.com/free-photo/tasty-delicious-homemade-wholewheat-organic-natural-pizza-with-vegetables-cheese-romantic-dinner-with-wine_11253681.htm

Vinul este un deliciu care se potrivește incredibil cu diferite toppinguri de pizza, în funcție de legumele, tipul de carne și sosurile folosite. Fie că vrei să petreci o seară romantică alături de jumătatea ta, să-ți serbezi ziua de naștere sau găzduiești un eveniment relaxant alături de toți prietenii tăi, vinul va crea atmosferă și va aduce un plus de savoare pizzei și petrecerii!

Există o gamă extinsă de vinuri caracterizate prin cantitatea de zahăr, corpolență, culoare, soiul de struguri, anul, etc. Pentru pizze, vinul ar trebui să aibă un volum temperat de alcool, cu o corpolență medie, atât roșii, dar și rose sau albe. Acestea pot fi servite, de asemenea, cu carne slabă, paste și preparate din pește.

Dacă ești iubitor de vinuri dar și de pizza, atunci cu siguranță vei vrea să știi ce băutură poți servi în funcție de sortimentele tale favorite. Alb, roșu sau rose, dulce sau demisec, vegetariană sau cu ton, normală sau grande, tu alegi!

Pizza Margherita

O pizza regală, cu renume, ce poate fi servită la orice ocazie este Pizza Margherita. Cu ingrediente savuroase și potrivite pentru orice papilă gustativă, poate fi servită împreună cu un Cabernet Sauvignon rose sec. Busuiocul aromat și fresh, mozzarella și roșiile proaspete, împreună cu gustul ușor fructat al vinului, vor crea întocmai combinația ideală!

Recomandările noastre pentru pizza Margherita sunt vinurile rose de Busuioacă de Bohotin sau Budurească Rose. Totuși, dacă preferi vinurile roșii în defavoarea celor rose, atunci poți alege dintr-o gamă extinsă de produse. Cel mai mult contează ca gustul pizzei și cel al vinului să se distingă.

Pizza Diavola

Diavola nu este o pizza pentru toate gusturile! Savoarea intens picantă a feliilor de salam este îndrăgită de persoanele cu spirit al aventurii și gata să înfrunte orice provocare! Pizza Diavola poate fi servită împreună cu un vin roșu, cu o aromă independentă și catifelată. Încearcă Château Cheval Blanc sau Nozzole.

Sursă foto:

https://www.freepik.com/free-photo/summer-picnic-with-friends-nature-with-food-drinks_10920473.htm#page=1&query=pizza%20and%20wine&position=11

Pizza Vegetariană

Câștigând din ce în ce mai multă popularitate datorită ingredientelor proaspete și sănătoase, pizza Vegetariană necesită toată atenția noastră când ne dorim să o combinăm cu un vin de calitate. Pe atât de fresh pizza, cu atât de fresh și cristalin vinul! Alege savoarea clasică a unui vin alb Sauvignon Blanc, fie acesta demisec sau sec!

Pizza Cinque Formaggi

Pizza Cinque Formaggi, o rețetă proprie și îmbunătățită ce conține 5 sortimente incredibile de brânză: mozzarella fior di latte, gorgonzola, emmentaler, brie, provolone, este servită doar de gusturile rafinate în serile speciale din viața oamenilor. Pizza se savurează lent pentru a simți fiecare gust al brânzei, alături de un roșu Pinot Noir sau un Chardonnay alb.

Pizza Quattro Stagioni

O pizza pentru întreaga familie, Quattro Stagioni rămâne în topul celor mai îndrăgite rețete de pizza din fiecare colțișor al lumii. Feliile acesteia sunt ideale pentru gustări rapide deoarece vei simți imediat ingredientele cu care ești obișnuit, dar poate fi consumată și lent, alături de voie bună și amintiri depănate împreună cu cei dragi.

Pentru pizza Quattro Stagioni, fiind o rețetă pur italiană, vei avea nevoie de un vin mai puternic, parfumat și aromat, precum vinurile roșii, precum Poggiotondo, fie acesta sec sau demisec. Această pizza se servește, de preferat, alături de cei mai buni prieteni ai tăi la petreceri sau evenimente speciale!

Sursă foto:

https://www.freepik.com/free-photo/couple-cutting-pizza-white-table_3730653.htm#page=2&query=pizza%20and%20wine&position=10

Pizza Rustica

Pizzele pot trezi uneori amintiri din copilărie datorită gustului și mirosului aparte. Astfel, pizza Rustica este o rețetă ideală de savurat împreună cu părinții sau familia, alături de un pahar de vin roșu demidulce sau demisec precum Merlot. Cu ingrediente ce nu pot fi confundate: mozzarella fior di latte, bacon, carnaciori, ceapa rosie, chivas, Rustica va da startul multor conversații plăcute din trecutul tău!

Pizza cu ton

Dacă preferi o rețetă diferită, atunci încearcă cel puțin o dată în viață pizza cu ton. Știm sigur că nu vei regreta! Este o opțiune excelentă atunci când îți dorești ceva nou și familiar deopotrivă. Deoarece peștele este delicios alături de un pahar de vin alb, noi îți recomandăm Fetească Albă, Chateau Gaudrelle sec sau chiar unele vinuri rose și ușor parfumate.

Distrează-te alături de cei dragi, uită-te la serialul favorit, intră în jocul pe care l-ai început acum câteva luni, petrece timp cu jumătatea ta, stai la o seară de boardgames cu familia, fă-ți timp pentru tine și bucură-te de clipe de neuitat alături de o pizza savuroasă și un pahar de vin pe măsură!