5 topping-uri inedite de pizza care nu stiai ca exista

5 topping-uri inedite de pizza care nu stiai ca exista

Tuturor ne place sa ne delectam din cand in cand cu o pizza aburinda si gustoasa, dar ai incercat vreodată vreun topping de pizza care ti s-a parut ciudat sau inedit?

Pepperoni, pui, ceapa, ciuperci, rosii sau branza sunt ingredientele cele mai comune asociate cu pizza, insa exista o serie de alte topping-uri neobisnuite, dar la fel de savuroase pe care poate ca nu le-ai incercat inca. 

Am pregatit o lista de alegeri atipice in materie de topping-uri, care poate ca iti vor starni curiozitatea sau, de ce nu, pofta de o pizza aparte.

1.  Shaorma de miel  

Chiar daca shaorma este specifica Orientului Mijlociu, in Tarile de Jos (Olanda), pizza cu topping de shaorma de miel este un fel de mancare extrem de popular si indragit.

Nu multi stiu ca in Olanda exista o comunitate extinsa de musulmani. Cei mai multi dintre acestia locuiesc in Amsterdam, Rotterdam si Haga, majoritatea provenind din Turcia si Maroc. In prezent, islamul este a doua mare religie practicata in aceasta tara. Prin urmare, nu e de mirare ca acestia au adus retete traditionale pe care le-au reinterpretat, rezultand astfel feluri inedite de mancare, precum pizza cu shaorma de miel.

2.  Calamar si creveti

Probabil ca nu este o surpriza ca aceasta combinatie de ingrediente provine din Japonia. Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca topping-uri de pizza cu fructe de mare se servesc intr-o multime de alte tari, inclusiv in S.U.A.

3.  Sushi

Credeti sau nu, sushi este mult mai comun ca topping de pizza in Canada decat in ​​majoritatea tarilor asiatice!

Pizza cu sushi este un fel de mancare canadian care provine din Toronto, inventat in anul 1993 de Kaoru Ohsada, bucatar al restaurantului Nami Japanese Seafood. Acesta consta intr-o chifla de orez prajit usor crocanta, acoperita cu un strat de avocado feliat, un strat de somon feliat, carne de ton sau crab si un strop de maioneza amestecata cu pudra de wasabi.

Acest sortiment de pizza a devenit rapid unul dintre felurile de mancare specifice orasului, alaturi cu sandvisul cu sunca si slanina.

4.  Kimichi

Kimchi este un fel de mancare preparat din legume murate, foarte raspandit in Coreea de Nord si de Sud. De obicei, la Kimichi se foloseste varza napa (varza chinezeasca), ridiche coreeana si o varietate de condimente.

Varza picanta murata cu usturoi are o aroma intensa, acrisoara si iute, dar este perfect echilibrata de branza sarata. La acestea se adauga un blat crocant si se obtine o pizza de-li-cioa-sa!

5.  Mazare

Nu este nimic in neregula in a adauga legume pe pizza. Stim cu totii ca folosirea de ceapa, ciuperci, ardei si rosii proaspat tocate este larg raspandita in retetele traditionale de pizza. Dar ce ai spune despre... mazare? 

Trebuie sa recunoastem ca acesta este un topping putin neobisnuit, dar poate ca pare ciudat pentru ca nu face parte din cultura noastra. In definitiv, majoritatea legumelor pot fi adaugate la o pizza, nu?

Se pare ca acest topping bizar este, de fapt, destul de comun si indragit in Brazilia, alaturi de morcovi si stafide. Da, ai citit bine. Morcovi , stafide si mazare?  

Acestea par sa fie unele dintre cele mai bizare si interesante topping-uri de pizza. Dar pe cate dintre acestea ai fi dispus sa le incerci?