5 dovezi incontestabile că pizza este o reală sursă de sănătate

5 dovezi incontestabile că pizza este o reală sursă de sănătate

Pizza este un preparat extrem de îndrăgit pe întreg mapamondul, fiind unul dintre cele mai populare feluri de mâncare. Cu toate acestea, unii oameni se simt vinovați dacă s-au răsfățat cu o felie de pizza (sau mai multe), deoarece aceștia o consideră o mâncare nesănătoasă, care le poate dăuna organismului. Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează, însă, este că pizza conține o mulțime de nutrienți esențiali, printre care diverse vitamine și minerale vitale pentru buna funcționare a organismului.

Dacă îți place pizza, dar te preocupă să ai o dietă echilibrată, acest articol clarifică toate beneficiile consumului de pizza și de ce acesta poate fi benefic pentru sănătatea ta:

  1.  Pizza este o sursă excelentă de calciu

Majoritatea ingredientelor utilizate la prepararea pizzei, de la diversele tipuri de brânză, până la  sosul de roșii și toppingurile de legume precum broccoli, conțin calciu, un nutrient benefic pentru sănătatea ta, care trebuie să se regăsească în dieta ta zilnică.

Acesta protejează și întărește dinții și oasele, iar organele interne vitale, cum ar fi inima și sistemul nervos nervos, au nevoie de calciu pentru a funcționa corect. De asemenea, contribuie la producerea de enzime și hormoni care au rolul de a echilibra digestia, de a regla nivelul de energie și de a sprijini metabolizarea grăsimilor.

  1. Anumite tipuri de pizza conțin vitamina K

Chiar dacă nu este o alegere comună, un topping de spanac pentru pizza poate ajuta creierul să funcționeze corect. Spanacul conține vitamina K, ce ajută la îmbunătățirea sănătății și a circulației sângelui în creier, prin reglarea nivelului de calciu.

În plus, vitamina K este un adjuvant natural pentru piele, ajutând la menținerea elasticității pielii.

Studiile au demonstrat că un consum regulat de spanac ajută la echilibrarea serotoninei și a nivelurilor de hormoni din organism, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și metabolismul.

Dacă vrei să te delectezi cu o pizza gustoasă și sănătoasă, cu un conținut optim de spanac, alege Un Po di Spinacchi, care conține un mix delicios de spanac, sos bianco, pancetta affumicata, brânză de capra, mozzarella fior di latte, asezonate cu oregano, usturoi, cimbru și fulgi chilli pentru un plus de savoare.

  1. Pizza abundă în vitamina C

Deliciosul sos de roșii de pe pizza conține vitamina C din belșug. Acest nutrient întărește sistemul imunitar, ajutându-l în lupta împotriva germenilor și bacteriilor care pot destabiliza organismul. De asemenea, un strop de oregano pe pizza ajută la menținerea sănătății ficatului, prin echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Pe lângă acestea, vitamina C este necesară și pentru creșterea, dezvoltarea și regenerarea țesuturilor corpului și funcționează ca un antioxidant, care poate ajuta la reducerea riscurilor de boli cronice.

  1. Pizza acoperă toate grupele de nutrienți

Consumul de pizza îți permite să adaugi o mulțime de alimente nutritive într-o singură felie! Dacă vrei să te bucuri de o gustare completă, cu toate categoriile nutriționale- carbohidrați, proteine, grăsimi,  atunci pizza este o alegere excelentă! 

  1. O felie medie de pizza conține 12 grame de proteine.

Proteinele sunt o componentă esențială, care contribuie la dezvoltarea masei musculare, ajută la buna funcționare a sistemului imunitar și transportă nutrienții în organism. Deși necesarul zilnic de proteine ​​al fiecăruia diferă în funcție de tipul corpului și de nivelul de activitate fizică, este important să te asiguri că prin alimentație obții o cantitate suficientă de proteine. O modalitate delicioasă de a face acest lucru este să savurezi o pizza! O felie medie conține 12 grame de proteine, ceea ce este o modalitate excelentă de a obține nutrienții de care ai nevoie și în același timp să te bucuri de o masă delicioasă!

Meniul Antica Pizza cuprinde o multitudine de rețete autentice, preparate doar cu ingrediente de cea mai bună calitate de la artizani italieni. Comandă acum pizza ta preferată!