4 recorduri inedite cu pizza

4 recorduri inedite cu pizza

 

Pretutindeni în lume, pizza este considerată o masă delicioasă și sățioasă. Poate fi preparată în moduri diferite și poate conține toppinguri neobișnuite, dar baza de crustă, sos și brânză rămâne mereu la fel de savuroasă. 

 

Pizza este versatilă și poate fi alegerea perfectă pentru un prânz gustos, mâncarea ideală pentru o petrecere cu prietenii, sau o gustare rapidă după o zi lungă de muncă.

 

Deloc surprinzător, s-au creat o mulțime de recorduri mondiale care implică pizza într-un fel sau altul. Există unele recorduri la care probabil că te așteptai deja, cum ar fi cea mai mare pizza sau cele mai multe toppinguri pe o pizza, dar există și o mulțime de ciudățenii, cum ar fi cel mai rapid timp pentru a picta o felie de pizza folosind limba. 

 

Noi le-am selectat pe cele pe care le-am considerat cele mai interesante despre subiectul nostru preferat: pizza.



  1. Cea mai mare pizza din lume 

 

Cea mai mare pizza din lume a fost realizată de Fiera Roma din Roma, Italia. Pe 13 decembrie 2012, Dovilio Nardi, Andrea Mannocchi, Marco Nardi, Matteo Nardi și Matteo Giannotte s-au reunit pentru a pregăti o pizza cu o suprafață totală de 13.580,28 metri pătrați. 

 

Această pizza a fost făcută în mod special 100% fără gluten, ca o modalitatea de a atrage atenția asupra dietelor necesare în cazul unor afecțiuni sau intoleranțe alimentare. Grupul a denumit-o Pizza Ottavia, un cuvânt care înseamnă „al optulea fiu”, pentru a aduce un omagiu primului împărat roman, Octavian Augustus. 



  1. Cea mai lungă pizza din lume 

 

A nu se confunda cu recordul mondial pentru cea mai mare pizza (ca suprafață). Cea mai lungă pizza nu a putut fi făcută în forma circulară tipică, ci a avut o formă alungită. 

Aceasta a măsurat 1.930,39 metri și a fost realizată în Fontana, California, SUA, pe 10 iunie 2017. La prepararea acesteia s-au folosit 17.700 kilograme de aluat, 3.900 de kilograme de brânză mozzarella și 5.000 de kilograme de sos de roșii. Această pizza a fost gătită de peste 100 de persoane pe parcursul a 54 de ore. 



  1. Cea mai grea pizza din lume 

 

Dacă celelalte tipuri de pizza și-au adjudecat recordurile mondiale prin dimensiunile lor, există și o pizza care s-a remarcat prin densitatea ingredientelor. Recordul pentru cea mai grea pizza făcută vreodată este deținut de Norwood Hypermarket din Africa de Sud. Aceasta cântărea 12 kilograme și avea un diametru de peste 37 de metri. Preparatul copios a fost realizat pe 8 decembrie 1990, folosind:


  • 4500 de kilograme de făină


  • 1796 de kilograme de brânză


  • 899 de kilograme de roșii mărunțite


  • 800 de kilograme de ciuperci


  • 900 de kilograme de sos de roșii





  1. Cele mai multe pizza preparate într-o oră 

 

Când comandați o pizza pentru livrare, este posibil să fiți nerăbdători să vă bucurați cât mai repede de preparatul delicios, dar calitatea este mai importantă decât rapiditatea. Totuși, pentru acest record mondial, ambele cerințe trebuie îndeplinite.

Brian Edler din Findlay, Ohio, a doborât acest record pe 9 decembrie 2010, într-un restaurant Domino's de pe North Main. Fiecare pizza trebuia să aibă un diametru de 30 de cm, să conțină un aluat de 400 de grame, între 115 și 170 de grame de sos, între 225 și 285 de grame de brânză. 

Deși a făcut 215 pizza în total, doar 206 dintre ele au îndeplinit cerințele stabilite de judecători, dar au fost suficiente pentru a dobândi titlul de record mondial! 

 

Cu siguranță că jurații ne-ar fi dat nouă punctajul maxim! La Antica Pizza nu ne propunem încă să doborâm vreun record, însă ne propunem să vă livram rapid cele mai gustoase și de calitate pizza.